کود ارگانیک

کود ارگانیک

قدمت علم تغذيه گياه به زمان شروع کشاورزي بر مي‌گردد، انسان‌هاي متوجه شدند که بعد از چند دوره کشت و کار، خاک مورد استفاده فقير شده و محصولات بعدي مانند محصولات اول رشد و توليد خوبي نخواهند داشت. چنانچه موادي مانند کود حيواني و کود شیمیایی به خاک اضافه شود خاک تقويت مي‌شود متأسفانه امروزه يکي از مشکلاتي که در ارتباط با مصرف زياد کودهای شیمیای مطرح شده، مسائل زيست محيطي است. کارشناسان شرکت فراوری مواد معدنی پارسیان پس از سالها تحقیق توانسته اند به ترکیباتی دست یابندکه شامل تمامی مواد معدنی مورد نیاز گیاه می باشد. محصول تولیدی این شرکت حاوی بیش از 60 نوع عنصر شامل عناصر ماکرو ، میکرو و کمیاب معدنی و آلی می باشد که تمام نیازهای غذایی گیاهان را تامین می نماید و دارای تاثیرات شگرفی بر اصلاح خاک، ورشد گیاهان است.

خواص کود ارگانیک

-1دارای تمام مواد غذایی مورد نیاز گیاه می‌باشد.

-2 میزان مواد ارگانیکی خاک را افزایش می‌دهد.

-3غذای مورد نیاز موجودات خاک را تامین می‌کند.

-4در برابر آبشویی مقاومت بالایی دارند.

-5مواد غذایی را بطور پیوسته در طول مدت زمان آزاد می‌کند.

-6 اثرات دراز مدت و تدریجی باعث می‌شود استفاده کننده در شرایط بد جوی نگران عدم دسترسی گیاه به موادمغذی نباشد و بخشی از آن برای سال بعد در خاک ذخیره شود.

7- کیفیت بسیار بالا و غنی بودن محصول نهایی از حیث عناصر غذایی و شکل ظاهری

8-کاهش مصرف آب 30 تا 70 درصد

9-کاهش مصرف کودهای شیمیایی 30 تا 90 درصد

10-کاهش مصرف سموم 30 تا 100 درصد

11-افزایش محصول بدست آمده و تعداد چینش حداقل 30 درصد

12-زود بازدهی محصول چندین روز

13-افزایش ماندگاری محصول

14-افزایش کیفیت،مزه،رنگ

15-افزایش سلامت محصولات )عدم تمرکزنیترات،فلزات سنگین و سموم)

16-اصلاح و پاکسازی خاک،کود وپسابها

17-کاهش شوری آب و خاک وتنظیم Ph

18- ازبین رفتن انگلها ،علفهای هرز،قارچها و سموم،وامکان بکارگیری هرنوع کودتازه وکمپوست نشده، بوگیری،جذب رطوبت

19- این کود ها حاوی اسید امینه، اسید هیومیک، اسید فولیک،دو ترکیبات مفید بوده که باعث بالا رفتن جذب عناصر غذایی و بالا رفتن مقاومت گیاه نسبت به تنش های محیطی

و……….

كودهاي معدني به دو دسته تقسيم ميشود:

1) كودهائي كه داراي عناصري مانند (نيترات، نيتروژن، فسفات، پتاس ) ميباشد بنام كودهاي ماكروالمنت ها هستند .
2) كودهايي كه داراي عناصر كمياب مانند(آهن – روي- بر- منيزيم- منگنز- گوگرد و…) را دارا هستند بنام كودهاي ميكروالمنت ها ميباشد.

انواع كودهاي معدني و شيميائي
هیومیک اسید:

مواد هیومیکی محصول نهایی تجزیه هر ماده آلی در شرایط ویژه و توسط میکروارگانیسم‌های خاص می‌باشند. از آنجا که این ماده ph اسیدی ضعیف (3/8 تا 5) دارد و مشتق از هوموس می‌باشد به نام هیومیک اسید هم شناخته میشود. اما حقیقتاً هیچ شباهتی به اسیدهای شناخته شده چه معدنی و چه آلی ندارد.
موادهیومیکی در واقع طیف وسیعی از ترکیبات آلی- معدنی گوناگون نظیر اسیدهای آمینه، پتیدها، فنول‌ها، آلدئیدهاو اسیدهای نوکلئیک در پیوند با انواع کاتیون‌ها می‌باشند که مجموعاً ترکیب بسیار پیچیده‌ و شگفت‌انگیزی را ساخته‌اند که می‌توانند میلیو‌ن‌ها سال در طبیعت دوام بیاورد و اعمال بسیار شگرفی انجام دهد که قابل قیاس با هیچ ترکیب دیگری نیست. تابحال کسی موفق به تجزیه کامل این ترکیب بسیار پیچیده یعنی مواد هیومیکی نشده است اما در بررسی‌های ابتدایی سه بخش عمده در آن قابل تشخیص است:
1- هیومیک اسید که در مواد قلیایی محلول و در آب و اسید نامحلول است.

2- فولویک اسید که درآب، قلیا و اسید محلول می‌باشد.
3- هیومین که در قلیا، اسید و آب نامحلول است.

فواید:

  • افزایش نظم قرارگیری خاکدانه ها و جلوگیری از پخشیدگی خاک ودر پی آن افزایش تهویه و نفوذ پذیری خاک
  • افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک
  • افزایش ظرفیت تبادل کاتیونی (CEC) خاک ودر پی آن جذب بهتر عناصر غذایی
  • خاصیت کلات کنندگی عناصر غذایی موجود در خاک و افزایش جذب آنها
  • افزایش باروری خاک از طریق کمک به تکثیر گسترش فلور میکروبی خاک
  • افزایش ریشه دهی و توسعه مناسب آن در خاک
  • افزایش ماده آلی خاک و بهبود شرایط خاک ودر نتیجه افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاه

نيترات آمونيم:
داراي 1/4 نيترات با اثر فوري و متوالي، اسيدي در حدود 25 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
سولفات آمونيم:
اثرش كند، متوالي و اسيدي قوي ميباشد 15 الي 30 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
فسفات آمونيم:
حدود 1/4 فسفات بوده وبا اثر كند و متوالي بوده و حدود 20 الي 30 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
مخلوط نتيرات آمونيم و كلسيم:
1/4 نيترات اثر فوري بر روي گياهان دارد40 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
نيترات كلسيم:
اثري فوري بر روي زمينهائي كه كلسيم كم دارند حدود 40 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
سوپر فسفات:
اثر فوري، 90% در آب محلول ميباشد حدود 50 گرم در متر مربع مصرف ميشود. براي زمينهايي است كه كمبود فسفر دارند.
پتاس:
زمينهائي كه كمبود پتاس و منيزيم دارند حدوداً بين 30 الي 70 گرم در متر مربع مصرف ميشود.

 

اوره:
داراي ازت بالا و اثري فوري ميباشد بيشتر در صورت مشاهده كمبود ازت در خاك داده ميشود و چون ازت زود از خاك خارج ميشود اوره با گوگرد پوشيده شده باشد عملكرد بهتري دارد (كود اوره گوگردي).
سولفات منيزيم:
اثر فوري بر روي گياهان دارد و حدود 20 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
كربنات كلسيم:
داراي 80% كربنات كلسيم ميباشد و براي زمينهائي كه داراي كمبود كلسيم باشد حدود 30 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
آهك:
براي زمينهائي كه خاك سنگين دارند جهت اصلاح ذرات خاك و زمين هاي با كمبود كلسيم از آهك مرده يا زنده استفاده ميشود. بستگي به خاك منطقه دارد كه چه نوع آهكي استفاده شود.
كريستالون:
داراي انواع مختلف ميباشد و هر نوع كود كريسالون بمنظور خاص بكار ميرود. مثلاً كريستالون سبز براي برگ دهي، قرمز براي ميوه دهي و
آهن:
بصورت پودر و مايع موجود ميباشد و براي كمبود آهن در گياهان مورد استفاده قرا ر ميگيرد. برگهاي جوان كه حالت كلروز يا زردي در حالتي كه رگ برگها سبز مانده باشد و در صورت شدت كمبود آهن برگها سفيد رنگ ميشود. مقدار مصرف مايع 3 الي 5 گرم در متر مربع مصرف ميشود.

بر:
كمبود روي درختان موجب چوب پنبه اي شدن و ترك خوردن پوست و پوسيدگي جاليزات و تغيير رنگ حاصل ميشود و گاهي ميوه بد شكل ميشود از كود بر جهت كمبود بر در گياهان استفاده ميشودحدود 2 الي 5 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
منيزيم :
برگهاي پيرتر در قسمت حد فاصل بين رگ برگها زرد ميشود و سپس قرمز ميگردند لكه هاي نكروزحاشيه برگها بطرف بالا برميگردد. حدود 3 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
منگنز:
روي برگها و ميوه هاي درختان لكه هاي زرد بوجود ميآيد ، قهوه اي و خشك ميشود حدود 3 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
گوگرد:
زردي برگهاي جوان در صورتي كه رگ برگها روشن تر از بافت بين آنهاس و برگها باريكتر هستند ايجاد ميشود بصورت پودر 5 گرم در متر مربع مصرف ميشود و يا از پودرهاي اوره گوگردي درحدود 20 گرم در متر مربع مصرف ميشود.
روي:
برگها كلروز بين رگبرگي بوجود مي آيد نواحي كلروز شده زرد و لبه ها داراي رنگ ارغواني ميشوند حدود 3 گرم در متر مربع مصرف ميشود.

کود ارگانیک تولیدی در پارسیان

پس از بررسی و تحقیق به عمل آمده بر روی کودهای موجود در بازار متوجه این مطلب شدیم که تمامی آنها اغلب با طی کردن یک پروسه ی شیمیایی تولید شده اند هیچ کدام به صورت کامل حاوی عناصر مفید نیستند محصول تولید شده توسط این شرکت یک خاک طبیعی غنی شده از عناصر معدنی موثر در رشد و نمو گیاهان ونباتات است این خاک به صورت صد در صد طبیعی و بدون دخالت مواد شیمیایی با طی کردن چند فرایند فیزیکی و انجام چندین مرحله عملیات حرارتی تبدیل به یک کود قابل مصرف برای تمام گیاهان می شود. در این پروسه امکان کنترل درصد عناصر موثر مانند آهن ،منگنز ، روی ، آلومینیوم وکلسیم و … وجود دارد ما آزمایشات وسیعی بر روی باغات انگور ،انار،الو هلو، گردو ذرت و مرکبات انجام دادیم نکته ی قابل ذکر این است که در تمامی این آزمایشات عملکرد این کود باعث بهبود کمیت و کیفیت محصول گردیده است .

نحوه ی مصرف بسیار ساده میباشد به طوری که با مخلوط کردن مقدار کمی از آن با خاک کنار گیاه عملیات جذب صورت میگیرد لازم به ذکر است این محصول برای تولید محصول اورگانیک کاملا مناسب میباشد شرایط اب و هوایی معتدل و مرطوب باعث افزایش کارایی این کود می گردد در مزارع قهوه ذرت که مصرف آهن و منگنز بیشتر است میتواند بسیار مفید واقغع شود این محصول عاری از بو و آلودگی های میکروبی میباشد و قابل استفاده در محیط های شهری و آپارتمانی میباشد به هیج عنوان برای کودکان و افراد اسیب پذیر خطرات جانبی ندارد .

هدف اصلی شرکت کانی فراوران پارسیان کمک به توسعه بخش کشاورزی،کاهش هزینه های کشاورزی و سلامت محصولات کشاورزی می باشد.